top of page

Zaktualizowano: 11 lip





trufla z wilgotnego, czekoladowego brownie i masła orzechowego / siekane solone fistaszki / polewa z belgijskiej czekolady




 
 
 

1 komentarz


Guest
19 lis

Tworzenie idealnych cake popsów to sztuka wymagająca nie lada precyzji, niemal jak w zegarmistrzostwie. Każdy detal ma znaczenie – od konsystencji ciasta po perfekcyjnie gładką polewę. Zauważyłam, że inspiracje do tak precyzyjnej pracy czerpię zewsząd, nawet z nowoczesnego wzornictwa. Przeglądając przykłady sztuki użytkowej, można znaleźć natchnienie do tworzenia minimalistycznych, ale efektownych dekoracji cukierniczych.


Sekrety idealnej konsystencji ciasta


Wiele osób boryka się z problemem pękających cake popsów. Kluczem do sukcesu jest odpowiednia proporcja pokruszonego ciasta do kremu lub serka mascarpone. Mało kto wie, że rodzaj użytego ciasta ma fundamentalne znaczenie. Ciasta na bazie masła, takie jak babka piaskowa, są bardziej zwarte i mniej podatne na kruszenie niż lekkie biszkopty. Ciekawym trikiem jest dodanie do masy odrobiny rozpuszczonej białej czekolady, która po…


Polub
bottom of page