top of page
Okładka.jpg

Rozwiń swój talent cukierniczy w pełnym skupieniu na Twoich potrzebach!

Indywidualne szkolenie cukiernicze dopasowane do Twojego poziomu i celów!

IMG_9782.jpeg

Nie wiesz, od czego zacząć swoją przygodę z tortami? A może już działasz zawodowo, ale chcesz wskoczyć poziom wyżej i uporządkować swoją wiedzę raz na a dobrze?

✔️ Czujesz się przytłoczona sprzecznymi przepisami i metodami znalezionymi w sieci?
✔️ Brakuje Ci pewności, że Twoje konstrukcje wytrzymają transport i krojenie?
✔️ Nie wiesz, jak wyceniać swoje torty, jak planować porcje i unikać błędów, które zjadają Twój zysk?
✔️ Chcesz mieć w końcu wszystko – technikę, estetykę, smak i porządną kalkulację – w jednym miejscu?

SesjaOrłowo (109).JPG

Raz-Dwa-Trzy TorTY!

To elastyczny program szkolenia indywidualnego, który możesz dostosować do swoich potrzeb:
 

Jeden dzień, dwa dni, a może kompleksowe trzy dni tortowej wiedzy? Ty decydujesz, a my organizujemy wszystko dla Ciebie.

Możesz postawić na nasz sprawdzony program szkolenia cukierniczego z tortów lub skrojony specjalnie pod Twoje potrzeby -  ustalimy go wspólnie podczas rozmowy!  

Programy

Poniżej znajdziesz przykładowy program szkolenia w formacie "Torty od A do Z" :

1

Dzień 1:
Tynkowanie na kant, Stabilne konstrukcje i nowoczesne dekoracje

2

Dzień 2:
Sprawdzone, różnorodne kompozycje smakowe i prawidłowe przekładanie tortów o różnych wykończeniach

 

3

Dzień 3:
Efektowne torty-atrapy, logistyka, wyliczanie porcji, wycena i bezpieczny transport

Możesz wybrać tylko ten którego najbardziej potrzebujesz.
Albo przejść przez całość – od A do Z – i wyjść z głową pełną wiedzy i planem działania na kolejne miesiące!

Ten program to nie to, czego szukasz?
Żaden problem!

Przygotujemy dla Ciebie program szkolenia cukierniczego szytego na miarę!

Pakiety Szkoleń

Wybierz liczbę dni, a następnie ustalmy program.

Wszystko dla Ciebie przygotujemy!

1.png

Raz!
(podstawowy)

Cena za dzień: 2800zł 

Pakiet obejmuje:

  • Jednodniowe szkolenie indywidualne o programie dopasowanym do Kursanta

  • obiad, bufet kawowy, słodki poczęstunek

  • Certyfikat potwierdzający zdobyte kwalifikacje

  • Miesiąc opieki po szkoleniu: odpowiemy na każde pytanie :)

  • ​Dodatkowe receptury w formie e-booka

Cena Pakietu: 2800zł 

1-2.png

Raz-Dwa!
(najczęściej wybierany)

Cena za dzień: 2400zł 

Pakiet obejmuje:

  • Dwudniowe szkolenie indywidualne o programie dopasowanym do Kursanta

  • obiad, bufet kawowy, słodki poczęstunek

  • Certyfikat potwierdzający zdobyte kwalifikacje

  • 2 miesiące opieki po szkoleniu: odpowiemy na każde pytanie :)

  • Dodatkowe receptury w formie e-booka

Cena Pakietu: 4800 zł

1-2-3.png

Raz-Dwa-Trzy!
(najbardziej opłacalny)

Cena za dzień: 2200zł

Pakiet obejmuje:

  • Trzydniowe szkolenie indywidualne o programie dopasowanym do Kursanta

  • obiad, bufet kawowy, słodki poczęstunek

  • Certyfikat potwierdzający zdobyte kwalifikacje

  • 3 miesiące opieki po szkoleniu: odpowiemy na każde pytanie :)

  • Dodatkowe receptury w formie e-booka

Cena Pakietu: 6600zł 

NOWOŚĆ!
Raty 0%

Pierwsza rata już po szkoleniu

RIS BUR.webp

Otrzymaj nawet do 95% dofinansowania 

Posiadamy wpis do RIS i BUR. Możesz ubiegać się o finansowanie szkoleń ze środków publicznych! Jak? 

Co zyskujesz?

  • Praktykę opartą na konkretach – zero lania wody.

  • Sprawdzone receptury, przetestowane konstrukcje, uniwersalne techniki dekoracyjne oraz te najbardziej na czasie.

  •  Know-how, który pozwoli Ci prowadzić cukierniczy biznes bardziej świadomie i z większą pewnością siebie.

IMG_4728.jpeg

Szkolenie prowadzone jest przez dwie doświadczone cukierniczki, które łączą swoją wiedzę i ponad dziesięcioletnie doświadczenie w branży 

Szczegółowy opis programów

Kotwica 1

DZIEŃ 1 

 

1. Tynkowanie

– przygotowanie naszego autorskiego, białego kremu do tynkowania

– prosta i skuteczna metoda tynkowania „na kancik”

– metody barwienia kremu maślanego na intensywne kolory

 

2. Piętrowanie prawdziwych tortów – stabilnie i bezpiecznie:
– zasady konstrukcji tortów piętrowych
– dobór odpowiednich podpór i podkładów
– techniki montażu zapewniające stabilność transportu tortu złożonego w całości

 

3. Dekoracje: jadalna koronka i wydruki jadalne:

– tworzenie jadalnej koronki (metody pracy i barwienia)

– rodzaje wydruków jadalnych, praca z wydrukami i prawidłowy montaż na torcie 


4. Dekoracje z masy cukrowej:
– modelowanie prostych, efektownych form
– jak łączyć je z nowoczesnymi technikami dekoracyjnymi
– sposoby utrwalania i przechowywania

 

5. Dekoracje z papieru waflowego:
– przygotowanie lekkich, przestrzennych dekoracji różnymi technikami pracy z papierem waflowym
– zabezpieczenia przed wilgocią i zastosowanie na tortach
– aktualne trendy w dekoracjach, praca z kolorami, teksturą i kompozycją

 

6. Dekorowanie tortu piętrowego:
– pełny proces dekorowania gotowego tortu i montażu przygotowanych dekoracji 

DZIEŃ 2

1.Kompozycje smakowe w tortach – nasze sprawdzone receptury
– jak budujemy smaki: równowaga smaków, kontrasty, tekstury
– dobór składników do sezonu i potrzeb Klienta (alergie,wykluczenia,vegan)

 

2. Teoria: 
– prawidłowa praca z żelatyna, pektyna, czekoladami w kontekście tworzenia kremów, musów i nadzień do tortow.

3. Kremy i musy w praktyce:
– stabilne receptury do tortów piętrowych i tortow z form silikonowych 
– różne typy kremów i musów 
– błędy i ich korekta

4. Żelki, chrupki i nadzienia w praktyce: 
– nadzienia do tortow o różnych teksturach 
– crunch – techniki i tekstury

 

5.  Budowa tortu pod różne wykończenia:
– struktura pod mirror glaze i zamsz oraz krem maślany 
– składanie tortów 
– wykańczanie tortów zamszem czekoladowym oraz mirror glaze - ważne aspekty, prawidłowa praca, barwienie, temperatury, różnice między zamszem w sprayu a zamszem z kompresora.

 

Kotwica 2

DZIEŃ 3

1. Torty-atrapy – projektowanie i wykonanie od podstaw:

– jak tworzyć modne, duże, efektowne torty w formie atrap (+ różne formy wykończeń)

– jak umieścić porcję do wykrojenia w atrapach

– serwis, przechowywanie i logistyka

 

2.  Łączenie prawdziwych tortów z atrapami:

– konstrukcja hybrydowa – stabilność i techniczne aspekty 

– wysokości pięter – balans wizualny i praktyczne aspekty 

– zastosowanie atrap - budowa odpowiedniej oferty dla Klienta, dopasowanej do jego potrzeb i możliwości miejsca 

 

3. Przeliczanie porcji, wycena i know-how tortów klasycznych i atrap:

– objętość a liczba porcji w tortach bez atrap i z atrapami, waga porcji, dobór średnic do liczby porcji 

– kalkulacja kosztów składników

– jak unikać błędów w wycenie i przygotowaniu ofert

 

4. Bezpieczny transport tortów prawdziwych i tortów-atrap:

– jak zabezpieczyć torty przed uszkodzeniami

– pakowanie i przenoszenie

 

5. Najczęstsze błędy i jak ich unikać:

– przykłady z praktyki

– pytania i odpowiedzi

Kotwica 3

Chcesz się zapisać?
Masz dodatkowe pytania?

Warszawska 60/5, 82-300 Elbląg

501086623

  • Facebook
  • Instagram

Dziękujemy!

bottom of page