top of page

Monoporcje & Nowoczesny Słodki Stół

Ta usługa jest niedostępna. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.

Szkolenie Stacjonarne

  • Zakończony
  • 2900 Brutto
  • Location 1

Opis usługi

Gubisz się w natłoku przepisów, e-booków i porad cukierniczych dostępnych w internecie? Napotykasz wiele sprzecznych informacji? Nie masz czasu na sprawdzanie i dopracowywanie własnych receptur? Chcesz być na bieżąco z trendami cukierniczymi? A może jesteś początkujący/a i szukasz kompleksowego szkolenia od A do Z? TO SZKOLENIE JEST DLA CIEBIE! Przygotuj się na intensywne dwa dni z efektem WOW! Przygotujemy wspólnie, od podstaw 9 pysznych deserów oraz każdy uczestnik otrzyma e-book z dodatkowymi przepisami wiele innych, sprawdzonych i niezawodnych deserów z naszych 2 pierwszych edycji szkoleniowych (m.in. cupcakes, serniczki, brownie, musowe monoporcje, trufle, cakesicles i wiele innych) 1. MAGDALENKI: - dwie wersje: geometryczne serca + klasyczne muszelki - chrupiąca skorupka z temperowanej czekolady - wilgotne ciasto na bazie palonego masła, orzechów pekan, limonki i malin 2. MAKARONIKI: - aksamitny ganache z białej czekolady i wody z kwiatów pomarańczy - confit z kalamansi 3. PAVLOVA CUP: - HIT! beza pavlova pieczona w ozdobnej papilotce - beza o smaku marakui - chantilly kokos – malibu – biała czekolada - salsa melon – marakuja – limonka - ozdobna kostka z mirabelki i wody z kwiatów pomarańczy - dodatkowo: nasz trik na szybkie i równe formowanie klasycznej mono bezy pavlova 4. TARTALETKA SERCE: - idealne ciasto kruche i formowanie tartaletek w kształcie serca - zapiekany, aksamitny crème brulee z orzechów laskowych - mus yuzu- mirabelka - mirror glaze 5. PTYŚ POZIOMKA: - crème patissiere pistacjowy - coulis z opuncji figowej z kawałkami malin - chantilly z poziomek i malin + technika formowania spirali z kremu z użyciem gramofonu! - chrupiąca migdałowa kruszonka 6. PINK LATTE: - mus z białej czekolady z infuzją z ziaren kawy - malinowa pianka - chrupiąca pralina z granolą i jagodami goji - delikatne, bezowe marshmallow + JAK ZROBIĆ PIECZĄTKĘ Z CZEKOLADY (z użyciem stempla i temperowanej czekolady) 7. MANGO-BANANA LASSI: - jogurtowy chantilly z mango - curd z bananów i marakui - idealne, migdałowe ciasteczko - zamsz czekoladowy 8. ICE POPS: - mus borówkowy - namelaka „After Eight” (czekolada-mięta) - chrupiąca polewa, dzięki której deser w kształcie loda nie spadnie z patyczka + SZYBKA METODA NA JADALNE LOGO/ MONOGRAM 9. VEGAN APEROL - wilgotny biszkopt migdałowy - confit aperol-pomarańcza - mus pomarańcza-kalamansi-biała czekolada - zamsz czekoladowy (w cenie obiad i bufet kawowy każdego dnia) Zajęcia trwają 2 dni w godzinach od 9.00-18.00


Dane kontaktowe


bottom of page